Yngrefilm

Netværk for Yngre med parkinson står bag udgivelsen tre kortfilm, der skal sætte ansigt og ord på, hvordan man kan leve et godt liv som yngre parkinsonramt, sygdommen til trods. I filmene følger vi Hannah (33), Jette (45) og Claus (49) på en helt almindelig dag, mens de åbent og ærligt fortæller om hver deres udfordringer med sygdommen og hvordan de har valgt at tackle dem.

Parkinsonforeningen har i de senere år oplevet en øget medlemstilgang af yngre patienter, og derfor sættes der nu ekstra fokus på kommunikationen til denne målgruppe. Ud over kortfilmene udgives også en ny brochure om netværksmuligheder for de yngre patienter og i 2019 bliver der udarbejdet et vejledningstilbud til Parkinsonforeningens lokale kreds-afdelinger omkring praktiske og økonomiske muligheder, hvis man vil starte initiativer op for yngre.

SE FILM: Yngre med parkinson

Derudover kan du også se en film med Dorthe og Lykke, der har knyttet tætte bånd via foreningen. Dorthe er 39 år og fik diagnosen for 2 år siden. Hun bor sammen med sin mand og to børn og arbejder i flexjob. Lykke er også 39 år og fik diagnosen for halvandet år siden. Hun arbejder 30 timer om ugen og bor sammen med sin mand og børn.

SE FILM: Dorthe og Lykke