Gå til musik

Selvom parkinson ikke rammer alle ens, så oplever de fleste at det bliver sværere at gå: man kan se skridtene blive kortere og mere trippende, at man ikke længere tager lige lange skridt, at armene ikke svinger så meget med, at balancen bliver dårligere m.v.

Samtidig ønsker de fleste at bevare evnen til at gå bedst muligt, længst muligt.

Der er stærk forskningsmæssig dokumentation for, at det bedrer gangen betydeligt, hvis man 3-5 gange om ugen går en tur 30-45 minutter, mens man lytter til en taktfast rytme. Det kan fx være rytmisk musik.

Foreningen “Et bedre liv med musik” har udgivet musik specielt udviklet til at gå til. Det er 7 rytmiske iørefaldende numre i forskellige genrer fra en march over forskellige popnumre til et tromme-groove. De 7 numre er udgivet i 4 forskellige tempi – 102, 107, 114 og 120 bpm (beats pr minut i musikken som svarer til skridt pr minut). Erfaringsmæssigt kan de fleste blandt disse 4 tempi finde et egnet tempo for dem at gå i.

Bag foreningen “Et bedre liv med musik” står fysioterapeut Birgitte Brabrand og musiker Martin Jantzen. Det er en non-profit forening som arbejder for at udbrede brugen af musik i behandlingen af forskellige neurologiske sygdomme.

Musikken kan findes via hjemmesiden parkinsonpod.com

SE VIDEO: Skræddersyet musik hjælper parkinsonramte

Vi udsender regelmæssige nyhedsmails fra Parkinsonforeningen.
Skriv dig op her.