Testamente eller legat

Et testamente sikrer, at tingene bliver, som du gerne vil have det. Samtidig kan du med din arv gøre en vigtig forskel.

Med et testamente kan du i højere grad selv være med til at bestemme, hvem der skal arve efter dig. Du kan også vælge at betænke velgørende organisationer som for eksempel Parkinsonforeningen.

Samtidig kan du forebygge misforståelser om, hvordan arven efter dig skal fordeles. Hvis du ikke har skrevet testamente, går arven efter dig til din nærmeste familie, dvs. ægtefælle og børn. Har du ingen nærmeste familie, går arven til staten. Du kan også vælge at betænke venner eller anden familie.

Parkinsonforeningen betaler advokatsalæret

Parkinsonforeningen er som forening fritaget for at betale afgift til staten i forbindelse med arv. Det betyder, at du i visse tilfælde kan støtte Parkinsonforeningen med en del af din arv og samtidig sørge for, at dine arvinger vil modtage en større arv. Tilfældet gælder, hvis du kun efterlader arvinger, der skal betale den høje arveafgift på 36,25 % (f.eks. søskende, niecer, nevøer eller andre), eller hvis du efterlader dig en samlet arv på 2.500.000 kr. eller derover.

LÆS MERE: Folder om arv testamente – hvordan og hvorfor?

Det gode testamente

Parkinsonforeningen er en del af Det Gode Testamente. Det er et samarbejde mellem 40 velgørende organisationer, der er gået sammen for at fortælle om de muligheder, der er for at støtte velgørenhed, når man laver testamente. Du kan læse mere på hjemmesiden www.detgodetestamente.dk, hvor du også kan få gode råd og vejledning til at lave testamente.

Det Gode Testamente har produceret en række film, hvor arveretsadvokat Lone Brandenborg svarer på de oftest stillede spørgsmål om arv og testamente. Find filmene via linket.

SE FILM: Fakta om arveloven med Lone Brandenborg

Legal Desk

Ønsker du at oprette et testamente online eller oprette et legat til et allerede oprettet testamente, kan du gøre det via Legal Desk, som Parkinsonforeningen samarbejder med. Samarbejdet betyder, Legal Desk kan lave dit testamente helt gratis, hvis du vælger at støtte Parkinsonforeningen gennem din arv.

Legal Desk fungerer ved, at du online udfylder en formular, hvori du besvarer en række spørgsmål. På baggrund af dine svar, bliver dit testamente automatisk
udarbejdet, og du får øjeblikkelig adgang til en PDF-version på deres platform.

LÆS MERE: Legal Desk

Vi udsender regelmæssige nyhedsmails fra Parkinsonforeningen.
Skriv dig op her.