Støt Parkinsonforeningen

I Parkinsonforeningen har vi brug for din støtte til fortsat at arbejde for bedre vilkår for parkinsonfamilier i Danmark. Din støtte gør en forskel.

Der er flere måder at støtte Parkinsonforeningen på. Det kan være støtte med et valgfrit beløb via MobilePay eller indbetaling på foreningens konto, oprette et gavebrev, betænke Parkinsonforeningen i testamente, lave en indsamling, donere til begravelse eller bisættelse, lave frivilligt arbejde eller tanke benzin eller diesel ved OK Benzin.

Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på 36 35 02 30 (telefontid mandag - fredag kl. 10.00 - 14.00).

Ved at 'klikke' på et af de røde emner herunder, kan du springe direkte til det ønskede emne. Ellers kan teksten også læses kronologisk.

Støt via MobilePay eller indbetaling på foreningens konto

Støt Parkinsonforeningens arbejde med et valgfrit beløb via MobilePay 74725 eller ved at indbetale til foreningens konto, Nykredit, reg. 5470, konto nr. 7022895.

Du kan både få skattefradrag, når du donerer via MobilePay og indbetaler på foreningens konto. cpr nummer. Da foreningen ikke får cpr-numre automatisk ved indbetaling via mobilepay skal du selv i din donation anføre dit cpr-nummer, hvis du ønsker fradrag. Tilsvarende skal du, hvis du indbetaler et beløb på foreningens konto, også huske at oplyse dit cpr-nummer til foreningen, der indberetter dette til SKAT.

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på 36 35 02 30 (telefontid mandag - fredag kl. 10.00 - 14.00).

Til toppen

Opret et gavebrev

Et gavebrev er en aftale mellem dig og Parkinsonforeningen, hvor du siger ja til at støtte foreningen med et fast beløb om året – stort som småt – i mindst 10 år. Du kan fratrække hele beløbet, dog højst 15.600 kr. (2017). Du får et fradrag på højest 15 procent af din personlige indkomst med tillæg af din positive nettokapitalsindkomst.

Du kan til enhver tid opsige dit gavebrev. Hvis du opsiger aftalen, inden der er gået 10 år, skal du betale de skattefordele, du har fået af aftalen, tilbage til SKAT. Ved dødsfald ophører aftalen, uden at der skal betales tilbage til SKAT.

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på 36 35 02 30 (telefontid mandag - fredag kl. 10.00 - 14.00).

Til toppen

Betænk Parkinsonforeningen i dit testamente eller legat

Et testamente sikrer, at tingene bliver, som du gerne vil have og forebygger misforståelser om, hvordan arven efter dig skal fordeles. Hvis du ikke har skrevet testamente, går arven efter dig til din nærmeste familie, dvs. ægtefælle og børn. Har du ingen nærmeste familie, går arven til staten. Du kan også vælge at betænke venner, anden familie eller en god sag.

Hvis du betænker Parkinsonforeningen i dit testamente, sikrer du, at pengene går til et godt formål:

 • Parkinsonforeningen arbejder for parkinsonramte og deres pårørende med hensyn til vidensformidling, erfaringsudveksling, netværksdannelse og sociale aktiviteter.
 • Parkinsonforeningen arbejder på at udbrede kendskabet til Parkinsons sygdom.
 • Parkinsonforeningen bidrager med at sikre bedst mulige behandlingsmuligheder og støtte til forskning.

Parkinsonforeningen betaler advokatsalæret for oprettelse af testamente, hvis foreningen er betænkt med et større beløb. 

LÆS MERE: Folder om arv testamente - hvordan og hvorfor?

Når du laver et testamente, kan du også vælge at tildele et legat til en person eller en velgørende forening. Et legat er et bestemt pengebeløb eller en genstand. Du kan nemt selv oprette et legat med Parkinsonforeningens samarbejdspartner Legaldesk. Et legat via Legaldesk kan bruges uanset, om du allerede har oprettet et testamente eller ej, da legatet både kan stå alene eller kan blive brugt som tillæg til et eksisterende testamente.

Det er gratis og uforpligtende at lave et legat, og du kan selv bestemme, om du senere vil underskrive det for at gøre det gyldigt.

LÆS MERE: Testamente med legat

LÆS MERE: Opret et legat

Parkinsonforeningen er som forening fritaget for at betale afgift til staten i forbindelse med arv. Det betyder, at du i visse tilfælde kan støtte Parkinsonforeningen med en del af din arv og samtidigt sørge for, at dine arvinger vil modtage en større arv. Tilfældet gælder, hvis arvingerne er børn, børnebørn, forældre og arvinger uden for den allernærmeste familie, som skal betale arveafgift.

LÆS MERE: Støt et godt formål og giv mere til dine arvinger

Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på 36 35 02 30 (telefontid mandag - fredag kl. 10.00 - 14.00).

Til toppen

Få fradrag for støtte til forskning ”fra første til sidste krone”

Støtte til forskning er fuldt fradragsberettiget i såvel personlig indkomst som i kapitalindkomst. Det betyder, at hvis du giver et bidrag til forskning finansieret af Parkinsonforeningen, er der ingen maksimumgrænse, og du har fuldt fradrag uanset beløbets størrelse jf. Ligningslovens §8 stk. H. Du skal blot kontakte os for at tilkendegive, at du ønsker, at din donation skal være en forskningsgave samt oplyse dit CPR-nummer, så vi kan indberette det til SKAT ved årets afslutning.

Kontakt sekretariatet på 36 35 02 30 (telefontid mandag - fredag kl. 10.00 - 14.00).

Til toppen

Donér penge til Parkinsonforeningen ved at tage din medicin (DrugStars)

DrugStars er en ny app, der donerer penge til Parkinsonforeningen hver gang, du husker at tage din medicin – uden det koster dig en krone.  Som bruger af DrugStars optjener du point i form af stjerner, når du tager din medicin eller udvalgte håndkøbspræparater. De stjerner bliver omvekslet til rigtige penge, når du vælger at donere dem til Parkinsonforeningen.

Sådan kommer du i gang:

 1. Download DrugStars app’en fra www.DrugStars.com, og registrér din medicin.
 2. Fortsæt med at tage din medicin, som din læge har anvist.
 3. Få ”stjerner” i belønning for at have taget din medicin.
 4. Giv dine ”DrugStars” til Parkinsonforeningen, så konverterer DrugStars stjernerne til rigtige penge.

1 stjerne giver 7 øre. Det lyder ikke af meget, men 'mange bække små gør en stor å', og en gennemsnitlig patient samler ca. 1.000 stjerner på et år. Hvis 1.000 patienter gør det årligt, får Parkinsonforeningen 70.000 kr.

Midlerne er finansieret af virksomheder, men ingen medicinalvirksomheder er indblandet. Dog har medicinalvirksomheder mulighed for at tilkøbe sig adgang til data. 

Til toppen

Lav din egen indsamling

På BetterNow kan du starte din egen indsamling til fordel for Parkinsonforeningens arbejde eller støtte andres indsamlinger. Du kan vælge at lave en indsamling knyttet til en begivenhed, f.eks. et marathon, Parkinson Unity Walk eller DHL. Du kan også lave en indsamling, som støtter foreningens generelle arbejde om vidensformidling, erfaringsudveksling, netværksdannelse, sociale aktiviteter samt udbredelse af kendskabet til og forståelsen for sygdommens symptomer og konsekvenser.

Du kan trække din donation fra i skat. Skattefradraget trækkes automatisk, når du donerer via BetterNow, hvis du opgaver dit CPR-nummer eller CVR-nummer (virksomhed). Informationer vedrørende fradrag kan indtastes lige under angivelse af det beløb, du donerer på BetterNows hjemmeside. Det er den enkelte velgørenhedsorganisation, der modtager informationerne fra BetterNow, som har ansvaret for at indberette din donation til Skat. Donationer helt op til 15.600 kr. pr. år er fradragsberettigede.

LÆS MERE: BetterNow

Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på 36 35 02 30 (telefontid mandag - fredag kl. 10.00-14.00).

Til toppen

Donation til begravelse eller bisættelse

Du kan betænke Parkinsonforeningen ved en begravelse eller bisættelse, hvis du i stedet for blomster ønsker at støtte foreningens arbejde. Du kan i dødsannoncen skrive, at i stedet for blomster bedes man betænke Parkinsonforeningen via Nykredit, reg. 5470, konto nr. 7022895. Det er vigtigt, at der i dødsannoncen står et mærke, f.eks. afdødes navn, som skal opgives ved donationen. Efter begravelsen sender Parkinsonforeningen et takkebrev med en oversigt over bidragsydere. Du kan få fradrag, hvis du opgiver dit cpr-nummer.

Kontakt meget gerne Parkinsonforeningen inden begravelsen på 36 35 02 30 (telefontid mandag - fredag kl. 10.00 - 14.00) for at aftale nærmere.

Til toppen

Frivilligt arbejde

Frivilligt arbejde i foreningens regi er også en måde at støtte foreningen på – og dette er faktisk en stor del af livsnerven i foreningen. Hvis du ønsker at være frivillig i Parkinsonforeningen kan du enten kontakte din lokale kreds eller sekretariatet.

LÆS MERE: Kredsoversigt

LÆS MERE: Sekretariatet

Til toppen

Samarbejde med OK

Parkinsonforeningens sponsoraftale med OK giver bilister over hele landet mulighed for at støtte Parkinsonforeningen hver eneste gang, de tanker benzin eller diesel. Vel at mærke helt uden ekstra omkostninger.

LÆS MERE: OK Benzin

Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på 36 35 02 30 (telefontid mandag - fredag kl. 10.00 - 14.00).

Til toppen

Samarbejde med GODEED app

Parkinsonforeningen har indgået et samarbejde med GODEED, som har udviklet en app, der gør det nemt for dig at hjælpe andre i dit nærområde. Med GODEED app’en kan du gøre en god gerning og samtidig donere penge til Parkinsonforeningen.

Hvordan kommer jeg i gang?

 1. Download app'en GODEED til Android her eller til Itunes her.
 2. Find en person i dit lokalområde, der har brug for din hjælp.
 3. Når du har udført din gerning, vil du modtage en anmeldelse fra modtageren og et GODEED diplom på din Facebook væg.
 4. Du vil få en kontant belønning, som du kan donere videre til Parkinsonforeningen.

Til toppen