Vindere fundet: A Late Quartet

Oprettet d. 19.06.2014

A Late Quartet udkommet på dvd
Nu er A Late Quartet endelig udkommet på dvd i Danmark. På rollelisten kan du blandt andet finde Christopher Walken, nyligt afdøde Philip Seymour Hoffman, Mark Ivanir og Catherine Keener, der tilsammen har hele otte Oscar-nomineringer på cv’et. Med filmen debuterer instruktøren Yaron Zilberman med spillefilmgenren og sætter blandt andet fokus på Parkinsons sygdom.

Når Parkinson rammer
Filmens handling tager fart på aftenen for en verdensberømt strygekvartets 25-års jubilæum, hvor deres elskede cellist Peter Mitchell (Christopher Walken) får at vide, at han har Parkinsons sygdom i et tidligt stadie. Han annoncerer, at han ønsker den kommende sæson som sin sidste.

De tre andre medlemmer står ved en korsvej. Konkurrerende egoer og ukontrolleret lidenskab truer med at afspore mange års venskab og samarbejde. Robert Gelbart (Philip Seymour Hoffman), kvartettens andenviolinist, ønsker at bytte stol med førsteviolinisten Daniel Lerner (Mark Ivanir). Roberts kone, violinisten Juliette Gelbart (Catherine Keener), har særligt svært ved at klare den triste nyhed, da Peter har fungeret som en faderfigur for hende siden barndommen, og hun har desuden gjort talrige ofre gennem årene for at holde freden i gruppen.

Juliette er denne gang ikke i stand til at støtte sin mand, og der opstår straks spændinger i ægteskabet, som de ikke kan ignorere. Oven i alt dette har vi Robert og Juliettes datter Alexandra, som selv er en talentfuld violinist. Hun beslutter sig for, ligesom faderen, at komme ud med sine følelser og handle på dem.

Kvartetten forbereder sig på opførelsen af Beethovens Opus 131 i cis-mol, og de er alle klar over, at det måske bliver deres sidste koncert sammen. Stykkets syv satser med dets voldsomme følelser og eftertænksomme øjeblikke spejles i kvartettens egen følelsesmæssige rejse.

Vindere fundet
Med hjælp fra SF Film har Parkinsonforeningen haft den glæde at kunne udlodde fire eksemparer af dvd'en. Konkurrencen løb frem til 15. juni. De fire heldige vindere er:

  • Karen Dalsgaard
  • Agnes Færch Nielsen
  • Gosia Jacobsen
  • Anette Beckmann

Vinderne modtager direkte besked. Tak til alle, der har deltaget!

SE TRAILER: A Late Quartet