Udgivelser om Parkinsons sygdom

Oprettet d. 27.02.2012

I martsnummeret af Parkinson Nyt fra 2012 omtales en ny digtsamling, Parkinsondigte, der er skrevet udgivet af Else P. Lammers samt en ny dvd om Parkinson stemmetræning udgivet af de to erfarne talepædagoger Åse Ørsted og Lotte Pedersen.

PARKINSONDIGTE

I december udkom digtsamlingen Parkinsondigte, som ud over de 12 digte indeholder praktiske oplysninger om Parkinsons sygdom og Parkinsonforeningen. Sidst i bogen finder du et afsnit om den engelske læge, James Parkinson (1755 – 1824), som sygdommen er opkaldt efter.

Bogen er skrevet af Else P. Lammers, tidligere formand for Parkinsonforeningens København & Frederiksberg kreds. Hun har selv sygdommen og har levet ti år med diagnosen. Omslaget er et fotografi taget af Leif Poulsen, der er medlem af bestyrelsen for samme kreds.

LÆS MERE: Parkinsondigte

STEMMETRÆNING TIL PARKINSONRAMTE

De erfarne talepædagoger Åse Ørsted og Lotte Pedersen udgav i januar en ny dvd om stemmetræning til parkinsonramte. Dvd'en henvender sig til personer med Parkinsons sygdom, der har gået til tale/stemmetræning. Formålet er at bevare en god og tydelig tale. For at blive forstået af andre mennesker er det også vigtig, at kropssproget og ansigtsudtrykket fungerer sammen med stemme og udtale. Dvd’en omhandler øvelser indenfor områderne:

  • Grovmotorik
  • Ansigtsmassage
  • Mimik
  • Stemmeøvelser

LÆS MERE: Dvd med stemmetræning