Tag med Parkinson på højskole

Oprettet d. 19.04.2016

Savner du de gode træningsvaner fra rehabiliteringskursus på Vejlefjord eller SANO? Har du brug for et pusterum fra hverdagen? Så tag med til sommer på Livsstilshøjskolen Gudum i Nordvestjylland i selskab med andre parkinsonramte og deres familie.

Jannie Lindalh har tidligere besøgt højskolen og for hende betyder et hølskoleophold, at energien og funktionsniveauet stiger: 

"Jeg synes at højskolen er som Montebello og SANO i ferieform, du kan selv vælge, om du vil deltage, og samtidig er et højskoleophold også helt sin egen ferieform for hele familien. Du er med i et fællesskab, hvor der er lagt vægt på sund mad, psykologi, motion, kreativitet og natur i 6 uger, og vi er flere som har parkinson tæt inde på livet. 

Samtidig har Parkinsonforeningen delt ud af deres store erfaring, så kurset er målrettet og ekstra relevant for os.

Du skal deltage i de praktiske pligter i det omfang du kan og det er meget overkommeligt. Der skal f. eks. vaskes op efter maden og min energi er ikke altid på toppen. Resultat: Når jeg deltog var vi 3 i stedet for 2.

Der er mange fælles aktiviteter, men også mange pauser. Aftenen er ofte fri og i weekenden kan du tage hjem eller have gæster på besøg. Sund mad blev serveret hver eneste dag, og det eneste krav til dig er, at du deltager positivt.

6 uger er lang tid at være væk fra dagligdagen, men du kommer hjem med ny energi og et par gode vaner

Pludselig har du træningsmulighederne og naturen lige ude foran døren og de praktiske gøremål skåret ned til et minimum. Masser af søde mennesker, som har valgt det samme som dig, og måske nogle du kender allerede.

Når jeg tænker på mange af de gode arrangementer i Parkinsonforeningen, kan jeg mærke, at det er godt, at vi får snakket sammen med andre i samme situation som os selv. Det er godt at få sat ord på og det gør hverdagen lettere.

Tager du på ferie 6 uger på højskolen får du en samlet pakke med sjove motionsformer i naturen, relevante oplæg og emner til diskussion, og du får samlet ny energi. Der er også masser af tid til kreative projekter, hvortil der er et helt aktivitetshus.
Naturen er også helt unik, og bliver også brugt meget i dagligdagen. 

Men først og fremmest er det en ferie, hvor højskolen og personalet giver nogle fantastiske rammer, og sammen med kursisterne er der en god stemning, hvilket også viser sig ved, at mange kommer igen. Samtidig har højskolen i samarbejde med Parkinsonforeningen gjort et stort arbejde for at målrette et kursus specielt til os.  Jeg synes sidste års højskoleophold var fantastisk og er rigtig glad for, at der nu kommer ekstra fokus på Parkinson, også fordi jeg ved at en tur på Montebello og SANO plejer at betyde at energien og funktionsniveauet stiger". 

Lyder kurset som noget for dig? Læs mere via nedenstående link.

LÆS MERE: Højskole

 

(Foto: iStock)