Stamcelleforskning giver håb

Oprettet d. 26.11.2018

Flere medier fortæller i disse dage, hvordan trænede stamceller i fremtiden skal kurere parkinson. Forskningen stammer fra Japan, hvor japanske neurokirurger nu vil forsøge at kurere en række parkinsonpatienter ved at transplantere omprogrammerede donorstamceller ind i hjernen på patienterne. 

Parkinsonforeningen har derfor taget fat i Morten Meyer, der sidder i Parkisonforeningens forskningsråd og er en af danske eksperter på stamcellebehandling og parkinson. Ifølge Morten Meyer er det særdeles interessant med disse nye tiltag i Japan:

"Det skal blive spændende at følge, hvordan sådanne nerveceller, lavet ved reprogrammering  af hudceller, vil overleve og fungere efter transplantation til den humane hjerne. Forsøgende har store perspektiver, men det vil givetvis stadig tage tid og koste rigtig mange penge, før en sådan behandling eventuelt kan bredes ud til en større patientskare".

Morten Meyer pointerer videre, at planen om at være klar til at tilbyde en behandling i 2023 virker meget ambitiøs og optimistisk, selv med rigtig gode resultater.

"Heldigvis er der jo så også de kliniske forsøg med embryonale stamceller, der er planlagt at skulle finde sted i Cambridge og Lund, hvor der er stor erfaring med både stamceller og de tekniske udfordringer, der er knyttet til celleterapi."

Bliv klogere på de forskellige metoder i Fagbladet Ingeniøren, som netop nu bringer en stor artikel om emnet. 

LÆS ARTIKEN: Fagbladet Ingeniøren