Sangens Hus besøger korprojekt for personer med parkinson

Oprettet d. 07.02.2020

”For hver kordag bliver jeg lidt bedre til at synge og bruge min stemme. At være opmærksom på min Parkinson i det hele taget.”

Sådan siger Thomas Correll i en ny artikel, som Sangens Hus har skrevet om korprojektet ”Syng med Parkinson” på Fyn. 

Formålet med projektet er netop at forbedre korsangernes tale- og stemmefunktion. Derfor fik koret, inden det startede op i september 2019, undersøgt deres stemmer af en høre-tale-pædagog, som også vil måle stemmefunktionen, når korforløbet slutter til foråret. Det skriver Sangens Hus i artiklen ”Korprojekt på Fyn går rent ind hos personer med Parkinson”, som kan læses her.

Neurolog Anne Gersdorff Korsgaard bidrager også til artiklen. Hun forklarer blandt andet, hvordan sang forbedrer fysikken:

”Sangundervisning er ikke bare at stå og synge. Man sætter muskler i gang. Man har vejrtrækningsøvelser, som gør, at blodet ilter bedre. Man kan faktisk opnå, at folk der synger, nærmest får en oplevelse af fælles hjerterytme. Derfor kan sang være en genvej til generelt bedre fysik,” siger hun til Sangens Hus.

For Karin Christiansen der er en del af ”Syng med Parkinson” er det dog ikke kun det fysiske aspekt, der er vigtigt i korprojektet.

”Sang gør mig glad og fri, og man kan høre, at man kan sige ordene, som man skal. Det er en befrielse, en lettelse, en glæde. Og det hyggelige samvær, vi har her. Vi har det både sjovt, og det er lærerigt,” fortæller Karin Christiansen til Sangens Hus.

Der er ingen tvivl, om at korprojektet har fat i noget, som gør en forskel for personer med parkinson.