Resultater fra spørgeskema

Oprettet d. 08.03.2021

Hvad mener personer med parkinson om sammenhæng i deres sygdomsforløb og vederlagsfri fysioterapi? Parkinsonforeningen foretog i slutningen af 2020 to medlemsundersøgelser. Foreningen vil gerne takke de mange, som tog sig tid til at svare på spørgsmålene. Det er meget værdsat og brugbart i foreningens arbejde.

Den første undersøgelse handler om sammenhæng og koordination i et parkinsonforløb. Her fandt vi bl.a. ud af, at 2/3 oplever, at de selv skal koordinere deres sygdomsforløb, og at cirka 3/4 savner, at der er én fagperson, der holder styr på deres sygdomsforløb, og som de kan kontakte efter behov.

LÆS MERE: Undersøgelse om sammenhæng og koordination i et parkinsonforløb

Den anden undersøgelse handler om vederlagsfri fysioterapi og egen træning, dvs. den træning som personer med parkinson laver ved siden af fysioterapien. Undersøgelsen viste bl.a., at 34 procent går til holdtræning med forskellige sygdomsgrupper, og 12 procent ikke laver øvelser målrettet deres parkinsonsymptomer. Derudover får knap 1/3 ikke pulsen op, når de er til træning hos fysioterapeuten, hvilket er en klar anbefaling. Endelig viser undersøgelsen, at 90 procent oplever, at regelmæssig træning gør dem bedre i stand til at klare dagligdagsaktiviteter, f.eks. at lave mad, lege med børn/børnebørn og deltage i aftenarrangementer.

LÆS MERE: Undersøgelse om vederlagsfri træning og egen træning