Problemer med at få fat i Sinemet?

Oprettet d. 06.09.2019

Parkinsonforeningen har igennem længere tid oplevet, at parkinsonpatienter har haft problemer med at få Sinemet. Særligt udfordrende har det været i løbet af sommeren. Parkinsonforeningen har derfor været i hyppig dialog med Lægemiddelstyrelsen og medicinalvirksomheden MSD, der producerer Sinemet. Der er mange årsager til problemet, men en del af forklaringen på manglen af Sinemet er, at MSD har produktionsudfordringer på den fabrik, der producerer Sinemet.

Søg en udleveringstilladelse

Lægemiddelstyrelsen har oplyst Parkinsonforeningen, at neurolog eller privatpraktiserende læge kan ansøge om en udleveringstilladelse, hvis parkinsonpatienter ikke kan få fat i Sinemet på apoteket.

Der findes to forskellige udleveringstilladelser – en generel udleveringstilladelse og en enkelt udleveringstilladelse. Lægen vil skulle søge om en generel udleveringstilladelse, hvis han/hun har flere patienter, som mangler præparatet – nok typisk på neurologiske afdelinger på hospitaler eller hos den privatpraktiserende neurolog. Lægen vil skulle søge om en enkelt udleveringstilladelse, hvis han/hun kun har en enkelt patient.

Udleveringstilladelserne skal ansøges hos Lægemiddelstyrelsen her.

Når lægen søger en udleveringstilladelse, vil du relativt hurtigt kunne hente medicinen på apoteket.

Medicinen bliver ikke dyrere, hvis der foreligger en bevilling af enkelttilskud, når tilskud til lægemidlet beregnes.