Parkinson TV: 3 nye film

Oprettet d. 26.02.2019

På hjemmesiden www.levmedparkinson.dk finder du tre spritnye film, som sætter fokus på forskellige aspekter af livet med parkinson. Filmene har et længere format end vanligt og denne gang har vi taget Tove Henriksen, parkinsonspecialist og rådgiver i foreningen, med på besøg hos to åbenhjertige par og to tætte veninder. Alle fortæller ærligt og åbent om livet med parkinson og vejen til de erkendelser, der i dag danner grobund for en velfungerende hverdag.

Afsnit 1: At lære at leve med Parkinson
I filmen møder du Kristine på 68 år, som fik parkinsondiagnosen for tre år siden. Kristine er pensioneret læge og bor sammen med sin mand Bent. 

Afsnit 2: Parkinson – en sygdom der forandrer sig
I dette afsnit møder du Jørgen på 75 år, der er pensioneret arkitekt. Jørgen har levet med parkinson i fire år og bor sammen med sin kone Anne Lise.

Afsnit 3: Livet som ung med Parkinson
Her møder du to yngre kvinder, som har knyttet tætte bånd via Parkinsonforeningen. Dorte er 39 år og fik diagnosen for 2 år siden. Hun bor sammen med sin mand og to børn og arbejder i flexjob. Lykke er også 39 år og fik diagnosen for halvandet år siden. Hun arbejder 30 timer om ugen og bor sammen med sin mand og børn.

SE FILMENE: www.levmedparkinson.dk

Parkinson TV kan ses gratis på www.levmedparkinson.dk. Hjemmesiden er udviklet af Parkinsonforeningen med økonomisk støtte fra AbbVie.

 

På LevMedParkinson.dk kan du:

  • Blive klogere på Parkinsons sygdom og mulighederne for behandling.
  • Læse om, hvordan du får en bedre hverdag med Parkinson.
  • Få inspiration og konkrete redskaber, der kan styrke jeres dialog med lægen og sygeplejersken.
  • Se 32 videoer hvor parkinsonramte, pårørende, læger og andre behandlere giver gode råd om livet med Parkinson.