Parkinson i GO’ Aften Danmark

Oprettet d. 21.05.2014

Tirsdag den 20. maj dedikerede GO’ Aften Danmark en hel udsendelse til parkinson – med i studiet var blandt andre Allan og Ulla Bergholt samt Hannah Petersen med veninden Mette. Allan på 49 år har haft parkinson i 9 år, mens Hannah fik diagnosen som 25-årig.

I programmet kunne man også opleve, hvordan tv-værten Lisbeth Østergaard i et døgn har levet som en parkinsonramt - med strikse medicintider, indlagte pauser, akutte toiletbehov og brug for hjælp til bl.a. madlavning. Selvom Lisbeth tidligere på dagen meldte ud, at hendes far Ole lever med parkinson, kunne man i indslaget tydeligt høre, hvordan dagen var en øjenåbner.

”Det har været en dag med masser af gange, hvor jeg har skullet tage medicin. Masser af gange, hvor jeg har været hæmmet i at gøre de ting, jeg plejer at gøre og generelt ja, så har været en øjenåbner for, hvordan det er at leve med parkinson”, fortæller Lisbeth blandt andet, og understreger bagefter, hvordan hun jo kun oplevede en lille bitte flig af, hvordan det er at leve hver dag med sygdommen.

LÆS MERE: BT: Kendt TV-vært: Min far er alvorligt syg

SE MERE: Camilla Nørgaard lever som parkinsonpatient

Programmet bød også på ekspertviden, hvor foreningens lægekonsulent Tove Henriksen, neurolog og overlæge fra Bispebjerg Hospital, forklarede hjernens processer.

Anledningen for GO’ Aften Danmarks massive fokus på parkinson var den tredje danske Parkinson Unity Walk, der foregik få dage efter, lørdag de 24. maj. 

SE MERE: Se aftenens udsendelse

(Man skal have abonnement på TV2 Play, men det er muligt at prøve ordningen på forsøgsbasis.)