Parkinson i bedste sendetid

Oprettet d. 22.05.2013

Nu er det helt sikkert: The Michael J. Fox show kommer til efteråret!

Til efteråret vender Michael J. Fox tilbage til skærmen i NBC-serien The Michael J. Fox show, der i første omgang skal vises torsdage i USA. Her spiller Michael J. Fox nyhedsværten Mike Henry, der sætter sin karriere på stand-by, da han bliver diagnosticeret med Parkinsons sygdom. I stedet vil han tilbringe mere tid med sin familie og fokusere sit helbred. 5 år senere vender han dog tilbage til skærmen og det er her, showet tager fart, når han skal jonglere mellem arbejdet, familien og sygdommen. 

De første klip fra serien viser en Michael J. Fox fuld af selvironi omkring hans personlige oplevelser med sygdommen og Parkinsonforeningen glæder sig selvfølgelig til at følge, hvordan serien modtages.

LÆS MERE: Info og trailer hos NBC

For de fleste danskere er Michael J. Fox den charmerende stjerne fra tv-serier som Blomsterbørns Børn, Spin City og kassesuccesen Tilbage til Fremtiden. For parkinsonramte overalt i verden repræsenterer Fox dog andet og langt mere. I november 1990 vågnede Michael J. Fox efter en våd tur i byen. Hans lillefinger sitrede for første gang, og adskillige måneder senere, i 1991, kunne han forlade neurologen med en parkinsondiagnose. Der skulle dog gå adskillige år, før Fox var klar til at fortælle omverdenen om livet med Parkinson.

I 1996 landede Michael rollen som New Yorks viceborgmester i serien Spin City. Serien var en øjeblikkelig succes, men i takt med, at opmærksomheden omkring Fox antog nye højder, begyndte rygter om en sygdom at dukke op. To år senere stod Fox derfor frem i et interview og fortalte for første gang offentligt, at han som kun 30-årig havde fået konstateret Parkinson. I 2000 forlod han serien og stiftede samme år The Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research (MJFF), der fokuserer målrettet på at rejse penge til parkinsonforskning. Samtidig fungerer Michael som talsperson for parkinsonramte overalt i verden. Nu er han så tilbage på skærmen som bærende rolle.

LÆS MERE: The Michael J. Fox Foundation

(Billedet stammer fra NBC. Her ses bl.a. Michael J. Fox som hovedrollen Mike Henry)