Pakkenbergprisen 2020

Oprettet d. 11.11.2020

Pakkenbergprisen uddeles hvert år til en eller flere medlemmer af Parkinsonforeningen, der yder en særlig stor indsats i foreningsregi. I år blev vinderen af prisen afsløret, da foreningen virtuelt uddelte forskningslegater lørdag den 7. november.

For selvom der igen i år er blev indstillet flere kvalificerede og relevante kandidater til at modtage Pakkenbergprisen, var der alligevel én kandidat, der skilte sig ud. Modtageren af Pakkenbergprisen 2020 Grethe Hebo Jensen.

Landsformand Michael Buksti lagde i sin tale til Grethe vægt på, at hun fra sin base i Varde igennem en lang årrække har gjort en kæmpe forskel for personer med parkinson nationalt, regionalt og lokalt:

"Grethe har med stort engagement taget det store slæb som frivillig, og hun har deltaget i et utal af møder både på landsplan og lokalt. Hun har været en af de centrale personer i forbindelse med Hjerneugen, hvor hun var med til at etablere et godt samarbejde med den lokale Hjerneskadeforening omkring en stor konference i Esbjerg" sagde Michael og fortsætte:

"Som pårørende til en mand med parkinson har Grethe igennem årene været med til at sikre et stærkt fokus på de personer med parkinson, der befinder sig i det vi kalder senfasen, og ikke mindst deres forhold og muligheder. Hvis man skal sætte ord på Grethe som person, så er hun et meget venligt og imødekommende menneske. Hun er hjælpsom, hun har styr på sine ting, hun har en god dømmekraft, og hun sørger altid for at tingene går i den rigtige retning uden af virke unødigt styrende. Grethe er helt igennem bare et godt, begavet og varmt menneske".

Et stort tillykke til Grethe med den velfortjente pris.

Pakkenbergprisen er på 5.000 kr. og den blev uddelt i forbindelse med Parkinsonforeningens virtuelle Forskningsarrangement lørdag den 7. november 2020. Med til prisen følger en smuk statuette af Odsherred-kunstneren Peter Hesk.

Pakkenbergprisen har navn efter professor Henning Pakkenberg (1920 - 2007), som var medstifter af Parkinsonforeningen.