Ny video samler op på danseprojekt med Trygfonden

Oprettet d. 17.01.2020

© Velvet Productions

Mens danseholdene fortsætter med at leve videre lokalt, så udløb Trygfondens støtte til danseprojektet ved udgangen af 2019.

I Dans med Parkinson er der fokus på koordination, fleksibilitet, hukommelse og balance. International forskning viser, at dans og musik har en positiv indflydelse på parkinsonramte og deres hverdag. Samtidig kan dansen være med til at dæmpe symptomerne på sygdommen.

Målet med danseprojektet har været at samle landets parkinsonfamilier i et fælles projekt omkring dansetræning, musik og livsglæde. Projektet har således været målrettet både parkinsonramte og deres familier. Igennem projektet er der blevet uddannet danseinstruktører i store dele af landet i Ballroom Fitness™ og dansetræning inspireret af PD-metoden.

I samarbejde med Velvet Productions har Parkinsonforeningen fået lavet en video, som samler op på nogle af alle de gode øjeblikke i danseprojektet. I videoen kan man møde forskellige deltagere i projektet og høre dem fortælle om, hvad dansen betyder for dem.

Videoen har fået titlen ”Bevægelse er livsglæde” – og under den titel gemmer der sig naturligvis også andre motionsformer. Derfor giver videoen også et lille indblik i fodboldholdet FC Parkinson og deres deltagelse i fodboldturneringen Ray Kennedy Cup.

Du kan se videoen på YouTube her