Ny musik til gang

Oprettet d. 06.12.2018

Der er stærk evidens for, at det hos personer med parkinson, kan bedre gangen betydeligt at lytte til rytmisk musik, når man går. Det har - indtil nu - været svært for de fleste at finde egnet rytmisk musik i det rigtige tempo for den enkelte.

Den 29. november blev “Parkinson-Pod” så lanceret. Det er syv rytmiske og meget iørefaldende numre, som er indspillet i fire forskellige tempi: 102, 107, 114 og 120 bpm (beats/min svarende til skridt/min). Ét af disse tempi vil erfaringsmæssigt passe til de fleste.

TV2 Lorry var med til lanceringen og har lavet et fint indslag. Det samme har lokalavisen "Det grønne område".

SE MERE: TV2 Lorry

SE MERE: Det grønne område

Musikken er udkommet på alle streamingtjenester - fx Spotify og YouSee Music - så hvis du har en smartphone og adgang til musik, kan du nu komme ud og gå med musik i ørerne.

Sådan gør du:

  • Åbn din musik-tjeneste.
  • Søg “Parkinson-Pod”.
  • Vis albums og vælg så 102, 107, 114 eller 120.
  • Tryk på den første sang og gå så mens du lytter til rytmen. Lytter du til alle 7 numre har du musik til ca 30 min gåtur i konstant tempo.
  • Ved du ikke hvilket tempo som passer dig, må du prøve dig frem. Start med 102 og virker det for langsomt, åbner du det andet album i 107 og prøver det. Mærk efter hvornår du går bedst - få evt din partner til at hjælpe dig.

Musikken er udgivet af foreningen “Et bedre liv med musik” ved fysioterapeut Birgitte Brabrand og musiker Martin Jantzen  med støtte fra KODA kultur.

LÆS MERE: Et bedre liv med musik

Rigtig god tur!