Ny folder om impulskontrol

Oprettet d. 07.06.2016

Med juninummeret af Parkinson Nyt modtager du Parkinsonforeningens nye folder om impulskontrolforstyrrelser.

Impulskontrolforstyrrelser rammer kun få procent, men kan have ganske store konsekvenser for den enkelte og familien. Der er heldigvis hjælp at hente og åbenhed er nøgleordet.

Impulskontrolforstyrrelser dækker over en vifte af bivirkninger til parkinsonmedicinen, der alle er forbundet med kontroltab. Det er vigtigt, at man allerede ved behandlingens start får information om potentielle bivirkninger – og reagerer med det samme, hvis der opstår problemer. Budskabet i folderen er, at der som regel er alternativer til den aktuelle medicin, samt at kontakten med neurologen skal foregå med åbenhed.

Bag folderen står Parkinsonforeningen i samarbejde med Dansk Selskab for Bevægeforstyrrelser (Danmodis). Her samles de læger og andre sundhedsfaglige, som har en særlig interesse for Parkinson og lignende sygdomsgrupper.

”Hvis man som parkinsonpatient oplever at få impulskontrolforstyrrelser, er det vigtigt, at man er klar over, at det kan skyldes medicinen. Kendskab til bivirkningen er nødvendig for, at man kan kontakte sin behandlende neurolog. Derfor er det vigtigt for Danmodis, at vi er med til at udbrede kendskabet og derfor vil folderen være et vigtigt redskab for os som neurologer”, fortæller Tove Henriksen, formand i Danmodis.

Tove Henriksen fortæller videre, at det er Danmodis’ håb, at folderen vil blive brugt flittigt:

”Vi ser et stort behov for information, både hos den der lever med sygdommen og hos de pårørende. Samtidig er det vigtigt at huske, at der til en konsultation bliver drøftet mange forskellige ting. Derfor vil mange opleve, at der kan være svært at huske det hele, når man kommer hjem. Her vil folderen om impulskontrolforstyrrelser hjælpe, da man i ro kan tage fat i den derhjemme.”

Impulskontrolforstyrrelser er baseret på en artikel af Louise Hjerting Nielsen.