Ny bog af Jens Chr. Lund

Oprettet d. 21.10.2014

Den 30. oktober udkommer Jens Christian Lunds 224 sider store erindringsbog "OBERST - Fodbolddommer - Politiker". Den har undertitlen "Fra husmandssøn i Thy til Bedstefar med Parkinson".

LÆS MERE: Ny bog af Jens Chr. Lund

LÆS MERE: Hyldestkoncert i Tinghallen

I den anledning bringer Parkinsonforeningen nedenstående invitation fra Jens Chr. Lund:

Gode ven - ramt af Parkinson eller pårørende!

Jeg ved som I andre, der er ramt af denne trælse sygdom, hvor svært det er at holde humøret højt, når vi fysisk bliver ramt. Jeg har bestemt, at ham Parkinson ikke skal få bugt med mit humør. Jeg ved, at det er vigtigt at træne krop, balanceevne m.m. Jeg mener imidlertid, at det også er vigtigt, at vi træner musklen over næsen, og jeg vil fortælle jer, hvad jeg har arbejdet med i de sidste par år. Jeg håber, at mange af jer vil benytte lejligheden til at deltage og bruge mine oplevelser som inspiration til selv at gå i gang med aktiviteter.

Jeg har i mange år sagt nej tak til at skrive en bog om mit liv som soldat og officer, som fodbolddommer i toppen af dansk fodbold og som politiker på både lokalt og nationalt niveau.

Først da bogtrykmuseet i Viborg bad mig om det, og jeg samtidig var ude i en række patientforeninger for at fortælle om mit liv og de konsekvenser, min Parkinson har, besluttede jeg at skrive bogen.

Tidligere var jeg blevet tilbudt et større beløb for bogen af et kendt forlag, men da jeg accepterede at få bogen trykt på bogtrykmuseet er der ingen betaling. Tværtimod skal jeg skam betale fuld pris for bøger, som jeg vil donere til min familie og venner.

Bogen har titlen "OBERST - Fodbolddommer - Politiker". Den har undertitlen "Fra husmandssøn i Thy til Bedstefar med Parkinson". Jeg skal naturligvis ikke prale af en særlig velskeven bog, men der er anmeldere, der omtaler den positivt. Jeg tror, at alle, der har problemer med ham Parkinson, vil få stor glæde ved at læse den.

Jeg håber, I vil købe den. Det er ikke som nævnt ikke for min skyld, I skal købe den. Det er for jeres egen skyld - og også for Bogtrykmuseet. Bogen kommer ikke ud i almindelig handel.

I kan få den ved at melde jer ind i Vingaards Officin, alias Bogtrykmuseet Viborg. Det kan I gøre telefonisk  på 5186 0063 eller via e-mail på adressen bogtrykmuseet.viborg@gmail.com. Før I er fuldgyldige medlemmer skal I indbetale 200,00 kr. på konto 7620 2066619.
Når I har gjort det, får I min bog som velkomstgave. Det kan synes besværligt, men det er den nødvendige metode for et arbejdende museum.

Hvordan får I så bogen fysisk? Det letteste er at komme til Viborg den 30. oktober, hvor bogen kommer på gaden. Den officielle markering af bogens udgivelse sker kl. 14.00 i Tinghallen, og den kan resten af dagen fås i Tinghallen. Hvis I vil have den tilsendt, skal I betale 60, 00 kr. til frimærker.

Den 30. oktober har I også mulighed for at opleve en fantastisk koncert i Tinghallen. Kl. 20.00 indledes koncerten med, at vi byder Hans Kongelige Højhed, Prinsgemalen velkommen.

Prinsgemalen har tilbudt at deltage aktivt i denne koncert, der også byder på Prinsens Musikkorps, Den franske Kvartet, operasangeren Susanne Elmark, sangeren Claude Chicon og Danmarks bedste klaverspiller, Ulrik Stærk m.fl. I Tinghallen er der også en maleriudstilling med portrætter udført af den fantastiske litauiske maler, Vilmantas. Der er portrætter af Prinsgemalen, af andre kongelige og af lokalkendte heriblandt en Bedstefar med Parkinson.

Jeg er overbevist om, at ikke mindst os med Parkinson og vore pårørende vil få en oplevelse for livet.

I forbindelse med koncerten får I et glas med Prinsgemalens kronede H indgraveret og en bog om portrætterne udarbejdet af Galleri NB i Viborg.

Biletter til koncerten købes på Billetnet eller direkte ved Tinghallen på nummer 8662 6100.

Jeg håber, at jeg på trods af min sygdom kan klare hele dagens program. Jeg håber derudover, at mange af mine parkinsonramte kollegaer med familie og venner vil overvære denne  kulturbegivenhed. Jeg er overbevist om, at vi alle vil få ekstra kræfter efter denne koncert.
Hav det så godt som muligt ønsker jeg jer alle.

De bedste hilsner 

Jens Chr. Lund, parkinsonramt.

 

(Foto: socialdemokraterne.dk)