Millioner til parkinsonforskning

Oprettet d. 10.05.2017

Det Frie Forskningsråd (DFF) har netop uddelt forskningsbevillinger til nogle af landets fremmeste forskere for et samlet beløb på over en halv milliard kroner.

Tillykke til Hartwig Siebner, fra foreningens forskningsråd, som blandt andet har modtaget 1.835.180 kr. til forskning i Parkinson. 

Ved hjælp af ultra-høj felt magnetisk resonans 7 Tesla MR-skanninger, vil hans team for første gang udføre en omfattende karakterisering af det dopaminerge netværk ved Parkinson. Den fremragende sensitivitet og meget høje opløsning ved ultra-high field MR skanninger vil muliggøre en afdækning af de dopaminerge netværksændringer, der opstår som følge af Parkinson, involverende funktioner, såsom belønningsbaseret indlæring og beslutningstagning.

Ved at undersøge patienter med og uden antiparkinsonistiske medicin, vil de kunne opnå vigtig viden om, hvordan den farmakologiske behandling modificerer dopaminerge processer ved Parkinson. Ultra-høj felt strukturel MR vil desuden kunne afdække i hvor høj grad de funktionelle ændringer sker parallelt med strukturelle forandringer i vigtige dopaminerge områder i hjernen. 

LÆS MERE: Det Frie Forskningsråd