Kendte danskere støtter op

Oprettet d. 02.09.2017

Kendte danskere skal yngle penge for parkinsonsagen.

”Få penge til at yngle”. Kun fantasien sætter grænser i en ny kampagne, hvor 14 fremtrædende danskere skal fundraise penge til fordel for parkinsonramte og deres pårørende. Det hele skydes i gang med et kick-off arrangement den 7. september 2017 med grevinde Alexandra og de kommende fundraisere.

En projektgruppe under Parkinsonforeningen vil skabe indtægter til parkinsonramte og pårørende. Som det første initiativ vil 14 kendte danskere hver få 5.000 kr. fra foreningen, som de skal få til at vokse til (forhåbentlig!) mange penge. Kun fantasien sætter grænser for, hvordan pengene skal yngle. Overskuddet går ubeskåret til Parkinsonforeningen og skal bruges til bl.a. rådgivning, kurser og medlemsbladet Parkinson Nyt.

Tonny Landy, operasanger og ambassadør for Parkinsonforeningen, har meldt sig til at yngle penge. Tonny Landy vil afholde en støttekoncert med en række topnavne, bl.a. Flemming Jensen, Stig Fogh Andersen og Gitta-Maria Sjöberg, i Koncertkirken på Blågård Plads. Tonny Landy, der selv har Parkinson, har et mål om at tidoble startbeløbet på 5.000 kr., så han indsamler 50.000 kr. til Parkinsonforeningen.

”Det er første gang, at der på denne måde bliver samlet penge ind til Parkinson-sagen. Jeg har valgt at yngle penge for at støtte Parkinsonforeningens vigtige arbejde, men også for at sætte Parkinson på landkortet”, siger Tonny Landy.

Tv-værterne, Camilla Nørgaard og Morten Ankerdal, OL-Guldvinder, Victor Feddersen, og tidligere borgmester i Aarhus Kommune, Louise Gade, er også blandt de 14 kendte danskere, der skal yngle penge for Parkinsonforeningen.

Projektet skydes i gang med kick-off arrangement den 7. september 2017 og afsluttes medio november.

Mere om kick-off arrangement
Grevinde Alexandra og en række af de kommende fundraisere deltager til kick-off arrangement den 7. september kl. 14.00-15.00 i Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup.