Hjernens ’nobel-pris’ uddelt igen

Oprettet d. 08.05.2015

Verdens største hjerneforskningspris, The Brain Prize, blev den 7. maj uddelt til fire internationale forskere, som har udviklet teknologien 'to-foton-mikroskopi', der giver indsigt i hjernens mindste dele, mens den er aktiv.

I en pressemeddelelse forud for prisoverrækkelsen fortalte professor og formand Povl Krogsgaard-Larsen, at teknikken, der blev udviklet for hele 25 år siden, er et stort skridt mod en egentlig forståelse af den menneskelige hjernes funktion og af, hvordan hjernens netværk behandler informationer. Desuden forbedrer teknikken muligheden for at forklare, hvordan alvorlige sygdomme som demens eller psykiatriske sygdomme opstår.

The Brain Prize tildeles af den uafhængige, almenvelgørende Fonden for Grete Lundbecks Europæiske Hjerneforskningspris. Prisen er på hele 1 mio. euro og blev i år uddelt af HKH Kronprins Frederik. Forinden var der taler af blandt andet uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen. De fire prisvindere er tyske Winfred Denk, rumænske Arthur Konnerth, tjekkiske Karel Svoboda og amerikanske David W. Tank, som alle har været med til at udvikle og anvende teknologien.  

LÆS MERE: Omtale på videnskab.dk