Fox støtter igen dansk forskning

Oprettet d. 06.05.2014

For tredje gang på 6 måneder støtter Michael J. Fox-fonden (MJFF) dansk parkinsonforskning hos Lundbeck. Denne gang donerer fonden 3,5 millioner kroner til forskning i en specifik ændring i genet LRRK2.

Ved at undersøge rollen af en mutation i genet LRRK2 håber Lundbecks forskere på at kunne identificere såkaldte biologiske markører for sygdommen og dermed bane vejen for en tidligere diagnose af patienter, som ikke har en arvelig form for sygdommen.

"Med dette projekt håber vi på at kunne bekræfte hypotesen om LRRK2's rolle i ukendte oprindelser til Parkinsons sygdom. Det ville gøre det muligt for os at fremskynde arbejdet hen imod biomarkører og specifikke behandlinger, der er rettet imod dette gen, hvilket har potentiale til at bane vejen for nye og bedre behandlinger af Parkinsons sygdom", udtaler Lundbecks forskningsdirektør, Kim Andersen, i en pressemeddelelse. 

"Vi er stolte af denne anerkendelse fra MJFF og meget glade for at arbejde sammen med fonden og dens netværk om at fremme videnskaben på dette vanskelige, men vigtige område. Hvis det lykkes, kan denne forskning hjælpe os til at ændre livet for mange patienter med Parkinsons sygdom i fremtiden".

LÆS MERE: Om arvelighed

LÆS MERE: The Michael J. Fox show kommer til Danmark

LÆS MERE: Michael J. Fox-fonden