Fox-show i dansk tv

Oprettet d. 16.01.2014

TV3 beretter nu, at de senere på året vil sende den meget omtalte serie med Michael J. Fox i hovedrollen som en familiefar og nyhedsvært fra New York, der lever med Parkinsons sygdom.

I USA har serien kørt siden efteråret 2013, der er planlagt 22 afsnit og i den netop overståede uddeling af Golden Globe statuetter var Michael J. Fox nomineret til 'Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Comedy Or Musical' for sin rolle i serien.

Med showet vender Fox tilbage til tv-skærmen som hovedrolle for første gang siden 2000, hvor han stoppede med at indspille serien Spin City. Fox blev i 1991 diagnosticeret med Parkinsons sygdom, og livet med sygdommen tvang ham til at spare på kræfterne. I stedet stiftede han i 2000 The Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research (MJFF). Fondens mission er at finde en kur mod Parkinsons sygdom, og derfor fokuserer MJFF målrettet på at støtte forskning. Samtidig fungerer Fox via hans offentlige status som talsperson for parkinsonramte over hele verden.

LÆS MERE: Seriens amerikanske hjemmeside

LÆS MERE: The Michael J. Fox Foundation

Det er ikke første gang, at Fox kan ses i en komedieserie, hvor han sætter fokus på Parkinson. I efteråret 2011 medvirkede han i den store sæsonafslutning af serien Curb Your Enthusiasm, der efter sigende skal have inspireret til den danske serie Klovn. Heri spillede Fox en overbo til seriens ”klovn eller Frank”, som på sædvanlig upassende facon stiller spørgsmålstegn ved Fox’ forskellige symptomer. Fox var også her nomineret til en Emmy award for denne rolle i kategorien 'Outstanding Guest Actor in a Comedy Series'.

Følg med i Parkinsonforeningens medlemsblad Parkinson Nyt, hvor serien bliver anmeldt i en af de kommende udgivelser.