Forskningsarrangement 2019

Oprettet d. 13.11.2019

Mennesker var i fokus, da Parkinsonforeningen 9. november holdt sit årlige forskningsarrangement. Jette G. Andersen fra Fyns kreds modtog Pakkenbergprisen mens Jonas Folke fik prisen som Ung Forsker.

Foreningens årlige forskningsarrangement fandt sted lørdag den 9. november 2019 i Handicaporganisationernes Hus i Høje Taastrup. Som noget nyt blev der i år stillet skarpe spørgsmål fra salen til et forskerpanel – Annemette Løkkegaard om avanceret behandling, Morten Meyer om stamceller og Marina Romero-Ramos om immunforsvarets rolle for parkinson.

Der var kommet 25 ansøgninger, og af dem modtog 19 forskere i år legat fra Parkinsonforeningen for i alt 2,5 mio. kr. Tre af årets legatmodtagere præsenterede aktuelle forskningsprojekter for medlemmerne. Formand for forskningsrådet Hartwig Siebner begrundede tildelingerne og protektor Grevinde Alexandra uddelte legaterne.

Prisen som Ung Forsker tildeltes biolog, ph.d. Jonas Folke. Landsformand Michael Buksti overrakte Pakkenbergprisen til Jette G. Andersen, sammen med en fin statuette af kunstneren Peter Hesk.

”Man har et ansvar overfor sig selv, men også for sine pårørende, når man får en kronisk progressiv sygdom. Et ansvar for at skabe rammer for at leve det bedste liv med sygdommen, som man kan, i de udfordringer livet giver dig som menneske. Husk: Du har parkinson, parkinson har ikke dig,” sagde Jette G. Andersen blandt andet.

Gik du glip af arrangementet? Se med online via nedenstående link.

SE HJEMME: Forskningsarrangement 2019