Forsøgsdeltagere søges

Oprettet d. 20.11.2014

Er du mellem 50 og 80 år? Har du inden for de seneste 0-3 år fået diagnosen Parkinsons sygdom? Så vil et forskerteam på Aarhus Universitetshospital gerne høre fra dig.

Aarhus Universitetshospital søger frivillige forsøgsdeltagere til et PET skanningsstudium. Vi arbejder på at udvikle nye PET skanningsteknikker, der kan forbedre forståelsen af Parkinsons sygdom og måske anvendes til tidlig diagnostik.

Forventninger til dig
Det er en fordel, hvis du er blevet DaT-skannet, men det er ikke et krav. Du må ikke have sukkersyge, inflammatoriske tarmsygdomme eller tidligere kræftsygdomme i hals, mavesæk eller tarm.
I forbindelse med forsøget vil du typisk skulle undersøges på 3 forskellige dage. Nogle patienter kan overnatte på patienthotel på sygehuset og skal dermed kun rejse til Aarhus to dage i alt.
Vi betaler dine transportudgifter (bil, tog, bus), samt overnatning, hvis det bliver nødvendigt.

Undersøgelsen
Deltagerne får foretaget en PET/CT skanning, hvor vi undersøger hjernen og de indre organers nervesystem. Vi foretager også en række andre undersøgelser, herunder MR-skanning af hjernen og undersøgelser af tarm-systemet med en ny avanceret kapsel-teknik. Deltageren sluger en lille kapsel, som er på størrelse med en tablet. Denne kapsel følges gennem tarm-systemet vha. en elektronisk optager, der bæres på maven i en vest. Herudover undersøges lugtesans og farvesyn og vi stiller en række spørgsmål om mave-tarm funktion og andre symptomer.

Hvis du vil vide mere
Kontakt os på nedenstående telefonnummer eller e-mail.

Per Borghammer, overlæge, dr.med., ph.d. og Tatyana Fedorova, stud.med.
Telefon 2844 3588
E-mail dftatyana@gmail.com