Alfa-synuclein konference

Oprettet d. 25.09.2018

Poul Henning Jensen, professor fra Aarhus Universitet og medlem af Parkinsonoreningens forskningsråd, var i september med i Lausanne, hvor verdens førende synoclein-forskere mødtes til international alfa-synuclein konference. Læs hans korte beretning her:   

"Afmystificering af alfa-synucleins funktioner ved sundhed og sygdom" kan måske lyde som et lidt kedeligt tema, men man skal ikke lade sig snyde. Alfa-synuclein var nemlig i centrum på en nyligt overstået konference mellem 130 forskere fra grundforskningen, medicinalindustrien, Michael J. Fox Foundation (det er den fond i verden, der donerer flest penge til forskning i Parkinsons sygdom) og tre patientrepræsentanter. 

Undertegnede oplevede et forrygende møde, hvor der blev præsenteret nye provokerende fund med betydning for vores opfattelse af Parkinsons sygdom – og hvor diskussionerne til tider blev meget passionerede. De tre patienter deltog aktivt og kom med flere gode ”indspark” i de til tider ret nørdede diskussioner, men gav også mulighed for samtaler på to-hånd om de problemer, som betød mest for deres hverdag.

Den ene patient, Benjamin Stecher fra Canada, fik sin diagnose som 29 år og er nu midt i 30’erne. Han har skrevet et læseværdigt blogindlæg om mødet på engelsk, som du kan læse via linket herunder.

LÆS MERE: Notes From The Synuclein Conference