3,75 mio. til parkinsondans

Oprettet d. 05.01.2017

Parkinsonforeningen kunne i december dag offentliggøre, at TrygFonden har valgt at støtte udbredelsen af parkinsondans med kr. 3.750.000. Støtten vil få stor betydning for Parkinsonforeningens arbejde i de næste tre år og modtages med stor taknemmelighed!

Med projektet ”Dans for parkinsonfamilier” ønsker Parkinsonforeningen for første gang i Danmarkshistorien at koble kvalificeret danseundervisning, musik, rytme og motion med en ofte overset sygdomsgruppe – Danmarks 7.300 parkinsonpatienter og deres familier.

Udenlandsk forskning viser tydeligt, at dans og musik har en positiv indflydelse på parkinsonpatienter og deres hverdag. Når man deltager i en dansetime, er man ikke længere patient eller pårørende – man er danser. I dansen arbejder underviserne med musikalske ”stikord”, såkaldt cuing, som understøtter og motiverer til bevægelse. Mange af de strategier, som dansere benytter, har således stor effekt, når det handler om Parkinsons sygdom – herunder koordination, fleksibilitet, hukommelse og balance, som ellers normalt kan give udfordringer ved Parkinson.

Baseret på to danske pilotprojekter, der på hver deres måder har undersøgt dansens indvirken på de parkinsonramte og deres pårørende, ønsker Parkinsonforeningen at gennemføre et treårigt projekt, som skal gøre danseundervisning for parkinsonpatienter og pårørende til et landsdækkende initiativ – et initiativ som vil være med til at sprede livsglæde, selvværd og sundhed hos de sygdomsramte og deres familier. 

Følg med her på hjemmesiden, i Parkinson Nyt og Facebook, hvor vi vil fortælle meget mere om projektet. 

 

Foto: Lars Holm