100 halvmarathons for parkinsonsagen

Oprettet d. 10.10.2018

Da Charlotte Locht i sin tid læste i Parkinson nyt, at Parkinsonforeningens formand Jorry Højer efterlyste hjælp til at skabe mere synlighed for Parkinsonforeningen, tog hun kontakt til Allan Bergholdt. Han var begyndt at lave tryk med Parkinsonforeningens logo, og han sørgede for at få tryk på løbejakker og løbetrøjer, som Charlotte købte.

Det blev en måde at kombinere deltagelse i løb og synlighed for Parkinsonforeningen for Charlotte, og dermed begyndte et projekt på ”100 halvmarathons for Parkinsonforeningen,” der kom til at tage fire år – alt sammen for at vise støtte og skabe opmærksomhed om parkinsonramte, hvoraf Charlottes far er en af dem.

I august 2014 løb Charlotte sit første halvmarathon og Parkinsonforeningen var med på turen med logo og navn på løbetrøjen. Siden kom mange flere løb til.

Charlotte har løbet med Parkinsonforeningens logo alle mulige steder, fra Blokhus i Nordvest til Thurø ved Fyn og Digeløbet ved Højer. Der er løbet over den nye Lillebæltsbro til Lillebælt halvmarathon og rundt på danske småøer som på Årø. Antallet af halvmarathons blev flere og flere, og i juni 2018 løb Charlotte sit halvmarathon nummer 100 i Møgeltønder, hvor løbevenner som gave til Charlotte, havde samlet ind til Parkinsonforeningen.

De 100 halvmarathons gav også mulighed for at bære ”Klub 100 halvmarathon logoet,” skabt af løberen Charlotte Øllgaard, der står bag ”Klub 100 Halvmarathon.” Da Allan hørte om Klub 100 halvmarathon løbetrøjen var han hurtig til at sørge for, at Parkinsonforeningen kunne få plads på trøjen også, til stor glæde for Charlotte.

Løbeskoene og løbetøjet med Parkinsonforeningens logo er ikke pakket væk, bare fordi halvmarathon nummer 100 er overstået. Charlotte løber videre for Parkinsonforeningen, for at støtte parkinsonramte og give foreningen synlighed. Det kan godt ske, at logoerne er blevet lidt slidte og et par bogstaver er slidt af og mangler hist og her på hendes løbetøj efterhånden, men det betyder ikke, at folk ikke lægger mærke til foreningen og ikke mindst foreningens slogan.

Der bliver spurgt ind til historien bag valg af løbetøj og erfaringer og viden udveksles, og ikke mindst er det en kæmpe fornøjelse, synes Charlotte, når man pludselig til løb rundt om i Danmark, møder andre løbere i parkinsonforeningens trøjer og kan mærke fællesskabet med andre, der støtter parkinsonramte.   

Vil du i kontakt med Charlotte Locht eller andre, der løber for foreningen? Find dem via den lukkede Facebook-gruppe "Team Parkinson - Danmark"!