Guidelines

De europæiske guidelines for fysioterapi for Parkinsons sygdom er oprindelig udviklet til at hjælpe fysioterapeuter til at arbejde henimod en mere patientorienteret og evidensbaseret praksis.

I 2015 udkom en ny version af disse guidelines, denne gang med fornyet fokus på videnskabelig evidens og med en ny, særskilt del rettet mod parkinsonpatienter. 

I Parkinsonforeningen har vi valgt at oversætte den del af de samlede guidelines, der henvender sig direkte til dig, der lever med parkinson. Her finder du og dine pårørende nyttig information samt værktøjer, som kan bruges til at tilrettelægge en hverdag med fysisk aktivitet, hvor der er fokus på de mål, som du selv er med til at opstille. Du finder blandt andet et ’forhåndsvurderingsskema’ du kan udfylde inden dit første besøg hos fysioterapeuten.

Oversættelsen er godkendt af fysioterapeuterne Finn Egeberg Nielsen og Inge Risum i samarbejde med kommunikationsrådgiver Louise Hjerting Nielsen fra Parkinsonforeningen. Både Finn Egeberg Nielsen og Inge Risum har specialviden om Parkinsons sygdom. 

DOWNLOAD: Guidelines for fysioterapi

LÆS MERE: Fysioterapeuter med viden om Parkinsons sygdom