To ugers ophold

To ugers opholdet henvender sig til parkinsonramte i vedligeholdelsesfasen (fase 2) og den komplekse fase (fase 3). Dette betyder, at den parkinsonramtes symptomer er bilaterale (ofte asymmetriske) og giver anledning til funktionspåvirkning. Der kan være problemer med funktioner som synke, tale og ansigtsudtryk i lighed med, at balance og gang ofte vil være påvirket. Formålet med tilbuddet er, med udgangspunkt i de konkrete funktionsnedsættelser, at øge den enkelte deltagers evne til at mestre sin hverdag, inklusiv et eventuelt arbejde, så optimalt som muligt. 

Rehabiliteringsopholdet er for 10 deltagere og består af

  • En undersøgelsesdag på Sano to til tre uger før opholdet
  • To-ugers intensivt ophold på Sano
  • To opfølgningsdage på Sano

Det er en forudsætning for at blive henvist, at du er indstillet på at deltage i både ophold og opfølgning.

Pårørende vil, udover at de opfordres til at deltage på forundersøgelsesdagen, blive tilbudt at deltage to af dagene i forløbet.

Rehabiliteringsopholdet vil blive afviklet i en vekselvirkning mellem individuel træning, holdtræning, undervisning, mestringssamtaler og workshops.

Der vil blive udarbejdet et individuelt træningsprogram på MitSano (app til smartphone, tablet eller web), som man skal arbejder videre med hjemme. Det videre arbejde hjemme efter rehabiliteringsopholdet vil ligeledes blive understøttet af kommunikation via MitSano eller telefon med fysioterapeut to gange i perioden mellem ophold og opfølgning.

Du kan se datoer for to-ugers ophold i aktivitetetskalenderen.  

Sådan ansøger du
For at deltage på et to ugers ophold skal din praktiserende læge eller neurolog udfylde et henvisningsskema. Du kan finde henvisningsskema og mere information på Sanos hjemmeside her.

Kontakt
Eventuelt yderligere oplysninger om rehabiliteringsopholdet kan rettes til Sano på parkinson@sanocenter.dk / 7879 0070 (mandag - torsdag kl. 8-16 og fredag kl. 8-14) eller til sundhedspolitisk konsulent i Parkinsonforeningen Marlene Grønnegaard Sørensen på ms@parkinson.dk / 3635 0235.