Tilbud til fase 2 og 3

Tilbuddet i fase 2 og 3 henvender sig til parkinsonramte i vedligeholdelsesfasen og den komplekse fase. Dette betyder, at den parkinsonramtes symptomer er bilaterale (ofte asymmetriske) og giver anledning til funktionspåvirkning. Der kan være problemer med funktioner som synke, tale og ansigtsudtryk i lighed med, at balance og gang ofte vil være påvirket. Formålet med tilbuddet er, med udgangspunkt i de konkrete funktionsnedsættelser, at øge den enkelte deltagers evne til at mestre sin hverdag, inklusiv et eventuelt arbejde, så optimalt som muligt. 

Rehabiliteringsopholdet er for 12 deltagere og består af

 • En undersøgelsesdag på Sano to til tre uger før opholdet
 • To-ugers intensivt ophold på Sano
 • To opfølgningsdage på Sano

Det er en forudsætning for at blive henvist, at du er indstillet på at deltage i både ophold og opfølgning.

Pårørende vil, udover at de opfordres til at deltage på forundersøgelsesdagen (FU), blive tilbudt at deltage to af dagene i forløbet.

Rehabiliteringsopholdet vil blive afviklet i en vekselvirkning mellem individuel træning, holdtræning, undervisning, mestringssamtaler, workshops osv.

Der vil blive udarbejdet et individuelt træningsprogram på MitSano (app til smartphone, tablet eller web) som du arbejder videre med hjemme. Dit videre arbejde hjemme efter rehabiliteringsopholdet vil ligeledes blive understøttet af kommunikation via MitSano eller telefon med fysioterapeut to gange i perioden mellem ophold og opfølgning.  

To-ugers ophold i 2019 for fase 2-3: Alle ophold på Skælskør

 • Uge 8-9, forundersøgelse den 23.-24. januar
 • Uge 10-11, forundersøgelse den 6.-7. februar 
 • Uge 25-26, forundersøgelse den 8.-9. maj 
 • Uge 38-39, forundersøgelse den 28.-29. august 
 • Uge 40-41, forundersøgelse den 4.-5. september 
 • Uge 45-46, forundersøgelse den 23.-24. oktober 
 • Uge 49-50, forundersøgelse den 20.-21. november

For at deltage på et to ugers ophold skal din praktiserende læge eller neurolog udfylde et henvisningsskema, som du kan downloade her:

DOWNLOAD: Henvisningsskema fase 2-3

Fase 2 og 3 boost
Som noget nyt kan tidligere deltagere på et to ugers ophold på enten Vejlefjord eller Sano komme på et opfølgningsforløb af en uges varighed. Et hold består af 12-16 deltagere og er særligt målrettet de personer, som på grund af faldende aktivitet kan profitere af en intensiv opfølgning. Forløbet tilrettelægges således, at det bygger oven på den viden og de aktiviteter, den enkelte deltager har modtaget tidligere og fokuserer herfra på, hvordan dette ophold vil kunne føre over i livsstilsændringer. De deltagere, der endnu ikke har kendskab til MitSano, vil blive introduceret hertil, samt vil blive tildelt individuelt træningsprogram til hjemmetræning. Der vil være mulighed for én konsultation via MitSano eller på telefon efter endt ophold.

En uges boost i 2019 for fase 2-3: Alle ophold på Skælskør

 • Uge 14
 • Uge 44 
 • Uge 46 

Sådan ansøger du
For at deltage på et boostophold skal din praktiserende læge eller neurolog udfylde et henvisningsskema, som kan downloades herunder.

DOWNLOAD: Henvisningsskema boostophold fase 2 og 3 (opfølgning)

Kontakt
Eventuelt yderligere oplysninger om rehabiliteringsopholdet kan rettes til Sano på parkinson@sanocenter.dk/78 79 00 70 (man-ons kl. 13.00-16.00) eller til projektleder Marlene Grønnegaard Sørensen i Parkinsonforeningen på ms@parkinson.dk/36 35 02 35.