Weekendkursus

Weekendkurset henvender sig til nydiagnostiserede parkinsonramte (fase 1) og deres pårørende. Formålet med tilbuddet er at tilbyde den parkinsonramte og pårørende en tværfaglig viden om, hvordan man bedst muligt lever med parkinson, og hvordan man eventuelt kan fastholde en arbejdsmarkedstilknytning.

Tilbuddet gennemføres som weekendkurser med 15-20 parkinsonramte og samme antal pårørende på Sano i Aarhus, Middelfart og Skælskør. På weekendkurset vil en lang række specialister deltage, fx neurolog, psykolog, socialrådgiver, fysioterapeut, talepædagog og sexolog. Konkret vil der på kurserne blive formidlet en stor viden om emner, der relaterer sig til dels sygdomsmestring og dels styrke- og konditionstræning, mindfulness og yoga. 

Der vil blive udarbejdet et individuelt træningsprogram til de parkinsonramte, som indeholder aftaler om, hvor ofte man skal træne, og hvilken form for aktivitet, det bør være. Opfølgning af træningsprogrammet vil ligge i et netbaseret onlineprogram med kontinuerlig opfølgning i seks måneder.

Du kan se datoer for weekendkurser i aktivitetetskalenderen.

Sådan ansøger du
For at deltage på et weekendkursus skal din praktiserende læge eller neurolog udfylde et henvisningsskema. Du kan finde henvisningsskema og mere information på Sanos hjemmeside her.

Kontakt
Eventuelt yderligere oplysninger om rehabiliteringsopholdet kan rettes til Sano på parkinson@sanocenter.dk / 7879 0070 (man-ons kl. 10-13) eller til sundhedspolitisk konsulent i Parkinsonforeningen Marlene Grønnegaard Sørensen på ms@parkinson.dk / 3635 0235.