Weekendkursus

Weekendkurset henvender sig til nydiagnostiserede parkinsonramte (fase 1) og deres pårørende. Formålet med tilbuddet er at tilbyde den parkinsonramte og pårørende en tværfaglig viden om, hvordan man bedst muligt lever med parkinson, og hvordan man eventuelt kan fastholde en arbejdsmarkedstilknytning.

Tilbuddet gennemføres som weekendkurser med 15-20 parkinsonramte og samme antal pårørende på Sano i Aarhus, Middelfart og Skælskør. På weekendkurset vil en lang række specialister deltage, fx neurolog, psykolog, socialrådgiver, fysioterapeut og talepædagog. Konkret vil der på kurserne blive formidlet en stor viden om emner, der relaterer sig til dels sygdomsmestring og dels styrke- og konditionstræning og mindfulness. 

Der vil på kurset blive udarbejdet individuel træningsplan til de parkinsonramte, som indeholder aftaler om, hvor ofte man skal træne, og hvilken form for aktivitet, det bør være. Der er mulighed for opfølgning på træningsplanen via telefon eller exorlive go app'en i op til 6 måneder efter weekendkurset.

Du kan se datoer for weekendkurser i aktivitetetskalenderen.

Sådan ansøger du
For at deltage på et weekendkursus skal din praktiserende læge eller neurolog udfylde et henvisningsskema. Du kan finde henvisningsskema og mere information på Sanos hjemmeside her.

Kontakt
Eventuelt yderligere oplysninger om rehabiliteringsopholdet kan rettes til Sano på parkinson@sanocenter.dk / 7879 0070 (mandag - torsdag kl. 8-16 og fredag kl. 8-14) eller til sundhedspolitisk konsulent i Parkinsonforeningen Marlene Grønnegaard Sørensen på ms@parkinson.dk / 3635 0235.