Seksualitet

Seksualitet handler om drifter og fornøjelser, herunder lysten til et tæt følelsesmæssigt og seksuelt samvær med en anden.

Et forsigtigt skøn ud fra undersøgelser viser, at minimum en tredjedel af alle parkinsonramte i sygdomsforløbet udvikler problemer i sexlivet.

Der er imidlertid mulighed for at få udfoldet sin seksualitet mere uafhængigt af såvel Parkinsons sygdom som alderen ved at være aktiv med den og dyrke den.  Hvis man som parkinsonramt eller pårørende oplever problemer, kan der være god hjælp at hente ved at få det drøftet med sin partner, sin neurolog eller parkinsonsygeplejerske.

Her kan du læse mere om seksualitet og Parkinson baseret på artikler fra Parkinson Nyt. Den første artikel blev bragt i september 2011 om handler om, hvordan sygdommen kan ramme nærhed og seksualitet. Artiklen er skrevet af læge og specialist i klinisk sexologi, Marianne Bruhn. 

Den næste tekst er en artikelrække fra 2010, hvor overlæge Karsten Ellemann, Roskilde Sygehus, fortæller om et ofte tabubelagt emne. Første del af teksten handler om, hvorfor og hvordan Parkinson kan have indflydelse på sexlivet, mens anden del fokuserer på behandlingen af problemerne.

LÆS MERE: Artikel af læge og specialist i klinisk sexologi, Marianne Bruhn

LÆS MERE: Artikel af overlæge Karsten Ellemann