Parkinsonsygeplejerske og parkinsonteam

Behandlerteams er en fremragende måde at organisere pleje for de der har Parkinsons sygdom. I teamet samler man de specialer som den parkinsonramte har behov for.

Herved øges muligheden for en individuelt tilpasset behandling. Behandlingsbehovet varierer kraftigt mellem forskellige personer, og det er ikke alle der behøver udnytte alle teamets ressourcer. Det vigtige er, at ressourcerne er tilgængelige og at udnyttelsen kan tilpasses efter den parkinsonramtes behov.

Sammen med læger og øvrige teammedlemmer arbejder en parkinsonsygeplejerske med at samordne, udvikle og tage ansvaret for behandling af patienterne. Desuden fungerer parkinsonsygeplejersker  ofte som rådgivere og informatorer over for kommunen og den praktiserende læge og for udviklingen af parkinsonskoler eller -grupper. Parkinsonsygeplejersken er en samordner, der sluser patienten videre til den rette person i teamet, og det giver praktiske fordele.

Tilgængeligheden bliver større, når man er flere og har forskellige professioner i teamet. Det giver tryghed, tillid og tidsfordele, både for den syge og for sygeplejen. Parkinsonteamet og den lokale parkinsonforening kan gøre meget sammen, som kan blive til glæde for mange: Organisere informationsmøder eller gennemføre forskellige aktiviteter sammen, så det bliver sjovere og skaber mødesteder, hvor man kan udveksle erfaringer. Det kan føre til en forbedret omsorg at arbejde i teams, og målet med teamets arbejde er, at patienterne er tilfredse med den behandling de får tilbudt.

LÆS MERE: Parkinsonforeningens sygeplejefaglige rådgiver