Medicinkort

NYTTIGT HJÆLPEMIDDEL TIL PARKINSONRAMTE

Både i hverdagen, og når man skal ud og rejse, kan det for parkinsonramte være en god idé at medbringe et lille kort, hvorpå ens ordinerede medicin er oplistet med navn, styrke og indtagelsestidspunkt.

Derfor kan du her downloade et ark, som du kan gemme på din computer og selv klippe ud derhjemme. På arket skal du blandt andet udfylde oplysninger om navn og telefonnummer, og der er påtrykt en kort tekst om Parkinsons sygdom på både dansk og engelsk. Samtidig indeholder arket et skema, hvori du kan skrive navnene på din medicin, herunder hvornår den indtages.

Når du udfylder kortet, skal du huske at skrive navnet på selve lægemidlet og ikke firmanavnet, da firmanavne er forskellige fra sted til sted.

Sådan bliver medicinkortet klar til brug:

  • Når du har downloadet arket, kan du printe det ud.
  • Derefter kan du selv skrive dine oplysninger ind, og klippe både den øverste og den nederste firkant ud, langs den tynde, sorte streg.
  • De to firkanter er af samme størrelse, og kan med fordel limes sammen, således at "Min Parkinson medicin" og navn mv. står på den ene side, og medicinkortet med skemaet står på den anden side.
  • Derefter kan du folde de sammenlimede papirer på midten. Dermed får du en lille bog, som er lige til at have med på farten. Åbner du bogen, vil skemaet med medicin stå i midten.

DOWNLOAD: Medicinkort (pdf)