Warning message

Submissions for this form are closed.

Nyt uddannelsesforløb i Dans med Parkinson

Oprettet d. 13.10.2017

Parkinsonforeningen gennemfører med støtte fra TrygFonden et landsdækkende treårigt projekt, som kobler kvalificeret danseundervisning, musik, rytme og motion med en ofte overset sygdomsgruppe – parkinsonramte og deres familier.

Derfor søger Parkinsonforeningen lige nu instruktører, som kan varetage et eller flere ugentlige dansehold for parkinsonramte og pårørende.

Uddanelsen vil foregå den 6.-7. februar 2018 i Odense.

Hvorfor er dans særligt godt for parkinsonramte?
En grundsten i uddannelsen er den viden, som allerede eksisterer på området. Forskningsresultater viser blandt andet, hvordan parkinsonramte får det bedre fysisk, mentalt og socialt, når de danser regelmæssigt. Eksempelvis oplever parkinsonramte forbedringer i forhold til stivhed, stabilitet, bevægelse i hænder samt ansigtsudtryk. Resultater fra spørgeskemaer viser tillige positiv effekt på det sociale liv, sundhed, kropsfølelse, mobilitet og udførelsen af hverdagsaktiviteter. For pårørende har det også stor betydning at danse med.

Se evt. Sundhedsmagasinet på DRs omtale af projektet via nedenståede link:

SE MERE: Parkinsondans i Sundhedsmagasinet

Hvad kræver det for at blive instruktør?
Parkinsonforeningens danseuddannelse er for dig, der ønsker at dygtiggøre dig indenfor undervisning af parkinsonramte og pårørende. Har du derfor erfaring med dans, undervisning eller bevægelse til musik og har du lyst til at undervise i dans med Parkinson i dit lokalområde, tilbyder parkinsonforeningen nu et skræddersyet kursus. 

Som kommende instruktør vil det være en fordel, hvis du i forvejen har lokaler, eller du kan finde lokaler til din danseundervisning. Projektlederen og Parkinsonforeningens kredse vil også være behjælpelige, så vi sammen kan få udbredt dansen.

Vi har en unik mulighed for at undersøge, hvilken betydning dans har på parkinsonramte, så derfor forpligter du dig som instruktør til at viderebringe/indsamle evalueringsskemaer hos dine deltagere. 

Parkinson Ballroom Fitness™
Det er anden gang, at Parkinsonforeningen udbyder et danseforløb. Denne gang uddanner vi i danseformen Parkinson Ballroom Fitness™. Ballroom Fitness™ tager udgangspunkt i de klassiske pardanse, som f.eks. vals, cha cha cha, slow fox mm., men dansen er bygget op på en sådan måde, at man som deltager danser både alene og med en partner. I Ballroom Fitness™ er fokus på brugen af musikken, herunder gang til musik.

Undervisningen varetages af Elisabeth Dalsgaard, idrætsuddannet fra Københavns Universitet. Elisabeth har udviklet konceptet Ballroom Fitness™ og har mange års erfaring med at undervise i dans. Siden 2014 har Elisabeth arrangeret kurser på Club La Santa for parkinsonpatienter og deres pårørende.

Uddannelsen
Parkinsonforeningen tilbyder et kursusforløb over to dage, hvor du som kommende instruktør dels får en solid indføring i Parkinson, dels modtager undervisning i Parkinson Ballroom Fitness™. Uddannelsens to dage udgør et samlet forløb og udbydes gratis af Parkinsonforeningen. Vær opmærksom på, at du selv skal betale transport og evt. overnatning. 

LÆS MERE: Program

Som afslutning på hver sæson er der indlagt obligatorisk sparring og kvalitetstjek med masterinstruktørene. Ved afslutningen af den treårige projektperiode afholdes tillige et landsstævne, hvor du kan vise, hvad dit/dine hold har lært gennem årene, og samtidig møde de andre parkinsondansende familier og deres instruktører.

Tilmelding
Hvis du ønsker at blive uddannet instruktør, skal du udfylde nedenstående formular senest den 5. november 2017. Vi gør opmærksom på, at der kun vil være et begrænset antal deltagerpladser. Vi vil bl.a. se på hvilke steder i Danmark vi mangler instruktør, erfaringer, adgang til lokaler mv. 

Spørgsmål rettes til projektleder Marlene Grønnegaard Sørensen fra Parkinsonforeningen.

Marlene Grønnegaard Sørensen
Tlf. 3635 0235
Mail: ms@parkinson.dk

Fristen for tilmelding er lukket. Hvis du er interesseret i at høre mere, hvis der kommer et nyt uddannelsesforløb, send en mail til ms@parkinson.dk.

Tidspunkt: 
Tuesday, 6. February 2018 - 10:00 to Wednesday, 7. February 2018 - 15:00
Sted: 

Elitedans Syd, Rugårdsvej 55 C, 1., 5000 Odense C.