Hjernesygdomme, Stamceller og Fremtidens behandlinger

Oprettet d. 21.01.2020

I en nyskabende blanding af livemusik, lydeffekter og sanselige fortællinger deler universitetets forskere ud af deres nyeste viden inden for hjerneforskning. Til arrangementet vil journalisterne bag podcasten ”Død og Diagnose” sammen med lektor Adam Bencard kaste et historisk lys på de videnskabelige resultater inden for dagens emne. I pausen er der mulighed for at teste din egen hjernes finurligheder.

Hjernesygdomme, stamceller og fremtidens behandlinger

Vores hjerner styrer os, men det er kun de færreste af os, der egentlig ved hvordan. Få en introduktion til de vigtigste elementer i den fysiologiske forståelse af hjernen.

Vi gennemgår de mest almindelige hjernesygdomme og opridser historien over, hvordan man gennem tiden har behandlet dem.

I anden akt sætter vi stamceller under lup. Kan man bruge stamceller til at behandle hjernesygdomme, og hvor langt er forskningen på området?

I pausen vil der blive serveret kaffe og petitfours.

Arrangementet er på dansk. Læs mere her

Deltagende forskere:
Professor Ole Kiehn, Institut for Neurovidenskab
Lektor Agnete Kirkeby, Institut for Neurovidenskab

Praktisk information
Tid: Søndag d. 29. marts 2020 kl. 14:00-16:00 (døre åbner kl. 13:45 - Hovedindgangen Blegdamsvej 3B)

Sted: Jerne Auditoriet i Mærsk Tårnet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Bemærk: Kun adgang fra hovedindgangen på Blegdamsvej.

Pris: 150 kr.

Tilgængelighed: Der er elevatoradgang og fladt gulv alle steder i bygningen. Hvis du er gangbesværet eller kørestolsbruger, så informér os gerne på forhånd.

Transport: Hvis du er på cykel, kan du parkere i et af de mange cykelstativer på campusområdet. Bilister parkerer på Blegdamsvej, Nørre Allé eller anden nærliggende vej efter de der gældende regler. Bus 3A kører på Blegdamsvej (stoppested: Skt. Hans Torv eller Rigshospitalet Syd), og 6A på Tagensvej (stoppested: Rigshospitalet Syd).

 

Tidspunkt: 
Sunday, 29. March 2020 - 14:00
Sted: 

Jerne Auditoriet i Mærsk Tårnet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Bemærk: Kun adgang fra hovedindgangen på Blegdamsvej.

Pris: 
kr. 150
Tilmelding: 
Tilmeld dig arrangementet via dette link: https://sund.easysignup.com/921/