Foredrag om fedtstofskifte og diæts betydning ved Parkinsons sygdom

Oprettet d. 23.03.2021

Parkinsonforeningen afholder et online foredrag den 28. april kl. 20-21 med forsker John Dirk Nieland. I foredraget bliver du klogere på, hvordan en forskningsgruppe på Aalborg Universitet i øjeblikket er i gang med at udvikle en medicin, som nedregulerer fedtstofskiftet. I dyreforsøg har de kunne gøre dyr, som lider af parkinson, muskelsvind og ALS, raske igen. Nu skal medicinen testes på mennesker.

Deres hypotese er, at blandt andet parkinson er forbundet med en ændring i fedtforbrændingen i cellernes mitokondrier. Det er den del af cellen, der omdanner fedt og sukker til energi. Ændringen fører til, at hjernens celler bliver eksponeret for inflammation og angreb fra immunsystemet. Det fører til, at sygdommen udvikler sig. Ud fra den hypotese har de udviklet en medicin, som i kombination med den rette diæt og eventuelt probiotika kan gøre mus, der lider af fx parkinson raske igen.

Ønsker du at deltage, skal du tilmelde dig nedenstående formular. Frist er den 26. april.

Er du ny på Zoom, kan du se videoer om, hvordan du opretter en konto, deltager i et møde mv. her. Det er også en god ide, hvis du logger på i god tid - linket, som du modtager i en bekræftelsesmail, åbnes en halv time, før foredraget starter. 

Tidspunkt: 
Wednesday, 28. April 2021 - 20:00
Sted: 

Zoom

 
1 Start 2 Komplet