Danseworkshop 1

Oprettet d. 28.06.2017

Lever du med Parkinson og har du lyst til at opleve dansens smittende livsglæde? 

Parkinsonforeningen tilbyder i december 2017/januar 2018 gratis danseworkshops rundt i Danmark, hvor parkinsonramte og pårørende kan stifte bekendtskab med dansens smittende livsglæde. Derudover håber vi, at de nyuddannede danseinstruktører deltager for at få ideer til deres egne dansehold, og endelig skal nye interesserede instruktører være meget velkommen.    

Projektet finansieres via TrygFonden, som støtter projekt 'Dans med Parkinson' med 3,75 mio. kroner i perioden 2017-2019. Det overordnede mål er at samle Danmarks parkinsonfamilier i et fælles projekt centreret om dansetræning, musik og livsglæde.

Den 9. december kommer vi derfor forbi København med en gratis workshop kl. 10.00-12.00 i Dansekapellet, Bispebjerg Torv 1, 2400 København NV.

Her kan du gennem to timer få en gratis smagsprøve på dansetræning inspireret af PD-metoden målrettet parkinsonramte. Inspireret af den amerikanske danseform PD Dance, som er særligt udviklet til parkinsonramte og deres familier, er denne træning bygget op som en professonel danseklasse. I PD Dance bruges kroppen og bevægelserne til at lave små fortællinger til musikken. Dansetræningen lægger derfor stor vægt på via koreografi og improvisation at skabe de billeder, som opstår i deltagerens hoved.  Selve træningen er bygget op på en sådan måde, at den styrker deltagernes bevidshed om bevægelsernes dynamiske kvaliteter.

Undervisningen varetages af Susanne Frederiksen, professionel danser og koreograf med mere end 20 års erfaring med undervisning og instruktion i dans og koreografi. Susanne har instrueret dans for Parkinson siden 2015. Der deltager tillige en musiker til workshoppen.

Tilmelding er nødvendig efter først-til-mølle-princippet via nedenstående formular.

Tidspunkt: 
Saturday, 9. December 2017 - 10:00