Besøg ved Mønsted Kalkgruber

Oprettet d. 11.04.2019

Vi mødes lørdag den 25. maj kl. 11.00 til ca. 14.00 ved Kalkværksvej 8-10, Mønsted, 7850 Stoholm.

Her er handicapvenlige forhold:

  • Her kan vi sidde inden døre og spise.
  • Der er spændende ting at se på, både ude og inde. Sidste sommer genåbnede man efter en gennemgribende renovering, der netop bl.a. gjorde, at det nu er nemt at færdes for handicappede.
  • Her er vandreruter i en fantastisk natur. Fra indgangen er der en lille tur på få hundrede meter hen til gruberne. For 20 kr. kan man køre med grubetoget, der kan medtage 4 kørestole.

Fra P-pladsen er der en natursti på 3 km til Daugbjerg kalkminer.   

Inden vi spiser kl. 12.00, kan vi nå at se udstillingen i det første hus. Efter frokosten kan man se brænderiet, hvor der i øvrigt også er en udstilling om flagermus.

Gruberne er overvintringssted for flere tusinde flagermus. Man kan tage til gruberne, hvor der hver halve time er multimedieshow, som bliver vist på de rå vægge. For dem, der gerne vil gå en længere tur, er der stien til Daugbjerg og andre stier i området.

Inden vi skilles kl. ca. 14.00, serverer vi termokaffe og kage. Hvis der er mere energi, kan man jo vælge at blive - der lukkes kl. 17.00.

Tilmelding og pris
Tilmelding senest mandag den 20. maj kl. 12.00 til Karen Margrethe Bundgaard, Spøttrup, tlf: 97 56 83 38, ahornvej.4@godmail.dk.

Pris 125,- der indbefatter, entré, frokost med drikkevarer og eftermiddagskaffe . Se mere på https://www.monsted-kalkgruber.dk

P.S. Det, der i forrige nr. af Parkinson Nyt var omtalt som en gratis vandretur på Viborg-egnen, er blevet noget helt andet. For at finde et terræn, alle ville kunne færdes i, faldt valget på Mønsted Kalkgruber, som så til gengæld indfrier alle vore ønsker. Vi håber, I er friske på endnu en dejlig oplevelse i parkinsonregi. 

Tidspunkt: 
Saturday, 25. May 2019 - 11:00