Ung med parkinson

Er du under 55 år og har Parkinson, er du efter internationale termer ’ung’. Som ung diagnosticeret kan man godt føle sig lidt alene, men i Parkinsonforeningen har du rig mulighed for at finde andre ligesindede. At være en del af et netværk kan gøre en stor forskel for den enkelte, vi opfordrer derfor til, at du benytter dig af nogle af tilbuddene.

Parkinsonforeningen afholder bl.a. flere gange om året oplysningskurser på Sano i Skælskør, Århus og Middelfart. Kurset ’Fase 1’ er målrettet nydiagnosticerede og deres nærmeste pårørende, og byder på en bred vifte af oplæg, socialt samvær og fysisk træning.

REHABILITERING: Find henvisningsskema 

Rundt om i landet er der adskillige lokale netværk, arrangementer og Facebookgrupper for yngre med Parkinson. På Facebook finder man grupperne ved at søge efter ’Yngre med Parkinson’. I disse grupper kan man holde sig orienteret om både lokale og landsdækkende caféeftermiddage, sportsarrangementer, events og meget mere. Ydermere kan man søge sparring ved at lave opslag om problemstillinger, man oplever i forhold til sin sygdom.

Facebookgrupper og de fleste arrangementer er drevet af frivillige kræfter, så hvis du vil være med til at gøre en forskel enten i lokalområdet eller landsdækkende, er du meget velkommen til at kontakte andre frivillige. Der er altid brug for nye kræfter.

Parkinsonforeningen har et særligt udvalg - ’Yngre Styregruppen’ -  der pt. består af 8 yngre Parkinsonramte fra Jylland, Sjælland og Fyn. Gruppen har til opgave at sikre, at der er aktiviteter, information og støtte til yngre med Parkinson. Jette Andersen er gruppens formand og kan kontaktes på tlf. 61 77 56 20 eller mail jettegandersen@privat.dk.

Har du brug for en uformel snak? Eller har du spørgsmål, du ikke ved, hvor du ellers skal gå hen med ifht. Parkinson? Så kontakt en af styregruppens medlemmer - de vil altid tage sig tid til en god dialog og forsøge at hjælpe dig, så godt de kan. Kontaktinformation og lidt info om hvert af medlemmerne af Yngre Styregruppen finder du ved at følge nedenstående link. 

SE LISTE: Styregruppe